Uploaded image for project: 'JDK'
  1. JDK
  2. JDK-6761680

NullPointerException thrown when dragging applets out of browser with virtualized X11 guest OSs

    Details

    • Subcomponent:
    • Resolved In Build:
      b01
    • CPU:
      generic
    • OS:
      generic
    • Verification:
      Not verified

      Description

      While running OpenSolaris from within VMWare Fusion with Firefox 3 and the new Java Plug-In it was discovered that attempting to drag applets out of the web browser failed with the following NullPointerException:

      Exception in thread "AWT-EventQueue-2" java.lang.NullPointerException
      at sun.plugin2.applet.DragHelper$PerAppletInfo.setupWindow(Unknown Source)
      at sun.plugin2.applet.DragHelper$PerAppletInfo.dispatchEventImpl(Unknown Source)
      at sun.plugin2.applet.DragHelper$PerAppletInfo.dispatchEvent(Unknown Source)
      at sun.plugin2.applet.DragHelper.dispatchEvent(Unknown Source)
      at sun.plugin2.applet.DragHelper.access$500(Unknown Source)
      at sun.plugin2.applet.DragHelper$1$1.eventDispatched(Unknown Source)
      at java.awt.Toolkit$SelectiveAWTEventListener.eventDispatched(Unknown Source)
      at java.awt.Toolkit.notifyAWTEventListeners(Unknown Source)
      at java.awt.Component.dispatchEventImpl(Unknown Source)
      at java.awt.Container.dispatchEventImpl(Unknown Source)
      at java.awt.Component.dispatchEvent(Unknown Source)
      at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
      at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

      This is apparently occurring because the returned DisplayMode is null while attempting to determine the screen's size for the fix for 6702679. It's likely this is occurring because the X server doesn't have the required X extensions while running in a VM.

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                kbr Kenneth Russell (Inactive)
                Reporter:
                kbr Kenneth Russell (Inactive)
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                0 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:
                  Imported:
                  Indexed: