Uploaded image for project: 'JDK'
  1. JDK
  2. JDK-7081958

JDK 7 webstart download failure with invalid SSL certificate

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: P3
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Affects Version/s: 7
    • Fix Version/s: 7u6
    • Component/s: deploy
    • Subcomponent:
    • CPU:
      x86
    • OS:
      windows_vista

      Description

      J2SE Version (please include all output from java -version flag):
      java version "1.7.0"
      Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0-b147)
      Java HotSpot(TM) Client VM (build 21.0-b17, mixed mode, sharing)


      Does this problem occur on J2SE 1.4.x, 1.5 or 6? Yes / No (pick one)
      No



      Operating System Configuration Information (be specific):
      Windows Vista Business SP2

      Hardware Configuration Information (be specific):
      HP Pavillion dv9000
      Windows Vista Business SP2 32 bit
      3 GB RAM
      Intel Core 2 Duo T9300



      Bug Description:
      This didn't used to happen at all, but after cleared the cache recently and how it happens almost all the time.


      Steps to Reproduce (be specific):

      Click on the webstart link.
      Java 7 splash displays
      Dialog from pic1 shows
      Dialog from pic2 shows for a fraction of a second, then disappears
        (Used screen capture utility to create take a movie of the process so could slow the process down enough to see it.)
      Dialog from pic1 shows again.
        The only thing can do is choose cancel.
      Dialog from pic3 shows now, even though the process was canceled
        Choose "Run"
      Dialog from pic4 shows
        Choose "Details"
      Dialog from pic5 shows

      If check the check box to "Always trust content from this publisher", then this doesn't happen.
      Attached the list of the thread information(threads.txt) submitter captured using jconsole and copy/paste the info from every thread in the webstart application.
      More information from submitter:

      Had Java7 installed, but disabled java 7 jre from the Java app in
      the Windows Control Panel. This made webstart run the app under
      the older JRE. Running the app, and allowing Java 7 as an enabled JRE,
      it did not work. But when the Java 7 JRE was enabled, the app failed
      with secure connection.

      Steps to reproduce:

      java version "1.7.0_02-ea"
      Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0_02-ea-b05)
      Java HotSpot(TM) Client VM (build 22.0-b02, mixed mode, sharing)
       
      https://199.122.28.162/JViewer/webstart.html
      should give you the problem cate, but with the IP address
      instead of the host name, webstart (rightly) complains.

      1> Clean the Java cache by selecting “Settings…” on the General tab,
         and then “Delete files…”
      2> Launch app by selecting “Login to the OCIE Viewer” and
         Go through the dialogs to start the app.
      3> App will fail with Error creating secure connection
      4> Exit
      5> Launch app again.
      6> This time, unless double dialog thing will happen.

      JRE 7 enabled (Got Error created secure connection)
      =========================================
      Java Web Start 10.2.0.5
      Using JRE version 1.7.0_02-ea-b05 Java HotSpot(TM) Client VM

      JRE 7 not enabled (Successful SSL connection)
      =========================================
      Java Web Start 10.2.0.5
      Using JRE version 1.6.0_24-b07 Java HotSpot(TM) Client VM


      Java Console log files attached(Java6Success.txt, Java7Fail.txt)

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            herrick Andy Herrick (Inactive)
            Reporter:
            tyao Ting-Yun Ingrid Yao (Inactive)
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:
              Imported:
              Indexed: