Uploaded image for project: 'JDK'
  1. JDK
  2. JDK-8138860

Video startup time 10x slower than 8u66

    XMLWordPrintable

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: P3
    • Resolution: Cannot Reproduce
    • Affects Version/s: 9
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: javafx
    • Labels:
    • Subcomponent:
      web
    • CPU:
      x86_64
    • OS:
      windows_7

      Description

      FULL PRODUCT VERSION :
      java version "1.9.0-ea"
      Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.9.0-ea-b82)
      Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 1.9.0-ea-b82)

      ADDITIONAL OS VERSION INFORMATION :
      ver 6.1 - Windows 7 Professional, Version 6.1 (Build 7601, Service Pack 1)

      A DESCRIPTION OF THE PROBLEM :
      When a small MP4 video is displayed in WebView, after pushing the play button there is a delay of 30-40 seconds on 1.9.0 before the video starts. On 1.80_66 the delay is 3-4 seconds. This is a serious regression.

      REGRESSION. Last worked in version 8u60

      ADDITIONAL REGRESSION INFORMATION:
      java version "1.8.0_66-ea"
      Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_66-ea-b02)
      Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.66-b02)

      STEPS TO FOLLOW TO REPRODUCE THE PROBLEM :
      Source provided - after the video poster displays hit the play button and measure the time before the video starts. 30-40 secons was on a Windows 7 64 bit platform but both Apple Mac and Ubuntu show the same problem,

      EXPECTED VERSUS ACTUAL BEHAVIOR :
      EXPECTED -
      The video should start in 3-4 seconds or better.

      REPRODUCIBILITY :
      This bug can be reproduced always.

      ---------- BEGIN SOURCE ----------
      public class VideoBug extends Application {
          
          @Override
          public void start(Stage primaryStage) {
              WebView browser = new WebView();
              String newLine= System.getProperty("line.separator");
              String video="<video id=\"video\" controls=\"\" preload=\"none\" mediagroup=\"myVideoGroup\""
                           + "poster=\"http://media.w3.org/2010/05/sintel/poster.png\">" + newLine
                           + "<source id=mp4 src=\"http://media.w3.org/2010/05/sintel/trailer.mp4\" type=\"video/mp4\">" + newLine
                           + "</video>";
              browser.getEngine().loadContent(video);
              Scene scene = new Scene(browser,1024,800);
              primaryStage.setTitle("Video startup delay problem");
              primaryStage.setScene(scene);
              primaryStage.show();
          }

          public static void main(String[] args) {
              launch(args);
          }
      }

      ---------- END SOURCE ----------

        Attachments

          Issue Links

            Activity

              People

              Assignee:
              almatvee Alexander Matveev
              Reporter:
              webbuggrp Webbug Group
              Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              5 Start watching this issue

                Dates

                Created:
                Updated:
                Resolved: